5000 euro lenen

Wilt u 5000 euro lenen? Bekijk alle mogelijkheden om dit geld bedrag te lenen. Wanneer u een flinke verbouwing aan uw woning van plan bent, of als u uw tuin nu eens goed wilt aanpakken, dan zal dit u ook geld gaan kosten. U moet dan dus rekening houden met bedragen van enkele duizenden euro’s. U kunt hier natuurlijk jaren voor sparen, maar u kunt ook 5.000 euro lenen. Hiervoor kunt u twee mogelijkheden toepassen. U kunt namelijk ervoor kiezen een persoonlijke lening af te sluiten. U kunt ook een doorlopend krediet afsluiten. Beide vormen hebben voordelen en nadelen als u ervoor kiest. Toch zijn ze beide de moeite van het uitzoeken waard.

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 1500 euro lenen


Persoonlijke lening of Doorlopend krediet


Met een 8 beoordeeld

door klanten


Let op: Met BKR Toetsing

De voordelen van een persoonlijke lening

Het grote voordeel van een persoonlijke lening ten opzichte van andere leenvormen is de duidelijkheid. U leent een vast bedrag. U weet wat u maandelijks moet terugbetalen. U weet wat de hoogte van de rente is. U weet ook hoe lang u over het terugbetalen mag doen. Dit maakt het lekker overzichtelijk. Daarnaast is het relatief goedkoper dan kortlopende leningen. Ook is het zo dat u na het afbetalen direct volledig schuldenvrij bent, in tegenstelling tot vormen van krediet die altijd blijven bestaan. Daarom is de persoonlijke lening voor velen nog altijd de meest favoriete vorm van lenen.

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
FerratumNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SaldodipjeNu aanvragen! €100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SantanderNu aanvragen! €1500 euro€50.000 euroVast & Variabel

Een persoonlijke lening

De meest gangbare manier om 5.000 euro te lenen is door het afsluiten van een persoonlijke lening. Deze vorm is misschien wel de meest bekende leenvorm die er is in de wereld. Het is dan ook zeer simpel. U geeft aan bij de bank dat u 5.000 euro wilt lenen. De bank kijkt of u kredietwaardig bent. U krijgt het bedrag en begint met het aflossen. U doet dit in gelijke termijnen en aan het eind heeft u alles terugbetaald. Daarna bent u geheel schuldenvrij en heeft u datgene waarvoor u het geld nodig had kunnen doen. Na het aflossen kunt u opnieuw lenen als u dat wenst.

Een doorlopend krediet

Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een doorlopend krediet. Hier zit wel een voorwaarde aan. U moet dan wel zorgen dat uw kredietlimiet tenminste 5.000 euro is. Wanneer u dan niets heeft opgenomen kunt u dus in één keer 5.000 euro lenen. Daarna kunt u gaan aflossen. Wanneer u echter klaar bent met aflossen, of wanneer het tussentijds nodig is, dan kunt u direct weer opnemen. Dit is een voordeel ten opzichte van een persoonlijke lening die begint en afloopt. U kunt het doorlopend krediet altijd gebruiken wanneer u dit nodig heeft. Dit is natuurlijk voor de toekomst handig.

Reden van uw lening/h2>
Een reden om 5.000 euro te lenen is omdat u wilt gaan verbouwen. Dit is natuurlijk zo nu en dan nodig wanneer u langer in een woning blijft wonen. Keukens en badkamers worden bijvoorbeeld behoorlijk intensief gebruikt. Dit betekent dat na enkele jaren vernieuwing wel nodig is. U kunt dit dan bekostigen door een lening of een doorlopend krediet af te sluiten. U hoeft dan dus niet eerst te sparen, maar kunt direct overgaan tot het inschakelen van een aannemer om het werk voor u te doen. De meeste mensen lenen om deze reden grotere bedragen.

Veel offertes aanvragen

Omdat het natuurlijk om een behoorlijk bedrag gaat, is het belangrijk dat u zo veel mogelijk informatie verzameld. U kijkt dan natuurlijk niet alleen naar het verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. U kijkt ook naar de verschillen tussen de aanbieders. Elke persoonlijke lening kan bij de ene bank anders zijn dan bij de andere. Dit geldt ook voor het verschil tussen kredietverstrekkers bij het uitgeven van een persoonlijk krediet. Omdat u 5.000 euro wilt gaan lenen kan dit weleens heel belangrij blijken te zijn. Op deze manier voorkomt u bijvoorbeeld dat u veel te veel betaalt.